Usein kysytyt kysymykset

Tähän olemme koonneet työssämme seksivälineiden myyjinä usein törmäämimme kysymyksiin ja ongelmiin, ja pyrimme tarjoamaan niihin ratkaisuja, ohjeita ja neuvoja.

Jos sinulla on seksivälineisiin liittyviä kysymyksiä, vastaamme niihin mielellämme.

Miten seksileluni pitäisi puhdistaa:

Kaikki intiimialueilla käytetyt seksilelut kannattaa puhdistaa huolellisesti aina ennen ja jälkeen käyttöä. Useimmat seksilelut saa puhdistettua hyvin pelkällä lämpimällä vedellä ja mahdollisesti pienellä määrällä saippuaa.

Sauvan pintamateriaali vaikuttaa puhdistustyyliin. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että sileämmät ja kovemmat lelutt kestävät rajumpaakin puhdistusta, kun taas pehmeät ja muotoillut lelutt ovat usein herkempiä mahdollisille kulumille ja pintamuutoksille. Erityisen pehmeät, ihoa jäljittelevät lelut kannattaa puhdistaa pelkästään vedellä ja mahdollisesti jollain antibakteerisella puhdistusnesteellä.

Pölyt ja isommat roskat voi pyyhkiä seksilelun pinnalta kankaalla tai rätillä. Seksilelujen, kuten hieromasauvojen moottorit eivät yleensä ole täysin vesitiiviitä, joten koko lelua ei kannata upottaa veteen. Paristot voi poistaa lelusta puhdistuksen ajaksi. Myös mahdolliset laturit ja johdot tulee irroittaa leluista ennen niiden pesua. Jos haluat käyttää saippuaa lelun puhdistukseen, kannattaa valita mahdollisimman allergiaturvallinen ja mieto, mielellään väritön ja hajuton saippua. Pienikin määrä saippuaa tehostaa puhdistamista, joten sen käyttöä ei tarvitse liioitella.

Saatavilla on useita antibakteerisia puhdistusaineita, jotka on tarkoitettu erityisesti seksilelujen puhdistukseen. Kun olet puhdistanut lelun, levitä tai suihkuta puhdistusainetta sen pinnalle ja anna kuivua. Kannattaa tarkistaa käyttö-ohje purkin kyljestä tai pakkauksesta.

Alkoholia, valkaisuaineita ja voimakkaita kemikaaleja sisältäviä saippuoita ja puhdistusaineita tulee välttää. Älä laita sauvalle mitään ainetta mitä et laittaisi huoletta ihollesi ja intiimialueillesi. Älä käytä mitään puhdistus- tai desinfiointiaineita joiden koostumuksesta et ole selvillä.

Jos sauvan pinta on erityisen pehmeä ja ihoa jäljittelevän samettinen, voi olla hyvä idea talkita sauva käyttöjen välillä, jotta sen pinta säilyisi uuden veroisena ja miellyttävän tuntuisena mahdollisimman pitkään. Saatavilla on erityisesti seksileluille tarkoitettuja talkkeja, mutta myös apteekeista saatavia ihonhoitoon käytettäviä talkkia voi huoletta käyttää. Usein realistisesta materiaaleista valmistettujen sauvojen mukana tulee pieni talkkkipurkki lelun hoitoa varten.

 Seksileluni on liian iso/pieni/käyrä/suora/väärän värinen

Tämä on harmillinen tilanne. Nettikaupoilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus, mutta tämä koskee vain avaamattomia ja muuttumattomia tuotteita. Intiimivälineet ovat yksityisiä, ja paketista valvomattomissa oloissa poistettu tuote on käytännössä kaikille käyttökelvoton ja arvoton.

Tutustu tuotekuvauksiin huolellisesti ja rauhassa. Älä tilaa kaupan suurimpia tuotteita jos et ole varma, että se on sitä mitä haluat. Mieti värivaihtoehtoja huolella. Jos sinulla on kysymyksiä tai epäilyksiä, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun, seksivälineiden myyjät ovat tuotteidensa asiantuntijoita ja osaavat suositella sinulle sopivimman tuotteen.

Jos huomaat heti, että tuote on vääränlainen, ota yhteyttä kauppiaaseen palautusta varten – älä avaa pakettia, älä kokeile tuotetta, älä tee tuotteeseen merkintöjä.

Seksileluni/välineeni ei toimi

Tarkista, että välineessä on patterit sisällä. Tarkista, että patterit ovat tuotteessa oikein päin. Kokeile pattereita toisin päin. Tarkista, ettei patteripesässä ole suojapaperia pattereiden välissä – jos on, poista paperi pattereiden välistä.

Tarkista, että patteripesä on suljettu kunnolla. Useat seksilelut eivät toimi jos pesä on liian löysästi suljettu.

Jos tuotteessa on johtoja, tarkista, että johdot ovat kunnolla kiinni, ja kiinni siellä missä pitääkin.

Jos laitteesi on ladattava, lataa se kunnolla, vaikka yön yli.

Jos laite ei vieläkään toimi, voit kokeilla seuraavia “kikkoja”:

Tarkista patteripesän liittimet. Ohuet metalliset “laatat” jotka ottavat kosketuksen pattereihin, ovat voineet vääntyä. Käännä niitä varovasti parempaan asentoon.

Tosinaan leluissa voi olla lievä kosketushäiriö. “Ammattilaisten kikka” on kopauttaa lelua, jossa on patterit sisällä varovaisesti, mutta napakasti jalkaa vasten kerran tai kaksi. Tämä saa yllättävän usein moottorin “palaamaan henkiin” kun pieni kosketushäriön aiheuttanut liitos palaa oikeisiin uomiinsa.

Seksileluni pinta vaurioitui puhdistuksen / käytön yhteydessä

Erityisesti pehmeistä materiaaleista valmistetut seksilelut saattavat olla vaurioitua helposti. Kannattaa säilyttää niitä suojaavassa, pehmeässä pussissa paikassa jossa niihin ei kohdistu painetta tai yllättäviä iskuja. Kun käytät lelua, kannattaa varoa teräviä kulmia, eikä leluja kannata heitellä ja pudotella pitkiä matkoja. Myös sähköiset osat voivat vaurioitua putoamisen yhteydessä (vrt. Kännykät!). Käytön aikan seksilelut kannattaa aina varmuuden vuoksi kosteuttaa vesipohjaisella liukuvoiteella. Silikoniset ja öljypohjaiset liukuvoiteet voivat aiheuttaa muutoksia herkissä materiaaleissä.

Puhdistuksen yhteydessä kannattaa myös olla varovainen. Käytä seksilelujen puhdistukseen ensisijaisesti lämmintä vettä, ja tarpeen vaatiessa mahdollisimman mietoja puhdistusaineita. Saatavilla on myös erityisesti seksilelujen puhdistukseen suunniteltuja antibakteerisia puhdistusnesteitä.

Älä käytä puhdistukseen teräsharjoja tai muita kovia välineitä. Älä käytä puhdistuksessa voimakkaita pesuaineita, valkaisuaineita, kemikaaleja, alkoholia tai vastaavia aineita. Älä keitä seksivälineitä.

Jos lelussasi on moottori (paristot, laturi, verkkovirtajohto tai vastaava voimanlähde ja värisevä, pyörivä tai sykkivä moottori), älä turhaan altista moottoreita kosteudelle tai vieraille aineille. Älä upota koko sauvaa veteen.

Ostin seksilelun lahjaksi, mutta lahjan saaja ei pidä siitä.

Lahjan osto on aina riski. Ei ole mitään takeita siitä, että lahjan saaja pitää lahjastasi. Jos suunnittelet seksilelun ostoa lahjaksi, voi olla hyvä idea yrittää onkia tietoja vaikkapa keksustelun lomassa siitä, minkälaisista seksileluista lahjan saaja voisi pitää.

Toisinaan täytyy ottaa riski – jos haluu saada, on pakko antaa. Mutta seksi on intiimi ja herkkä elämänalue, ei kannata loukkaantua, jos toinen ei heti innostu. Usein mieli voi kyllä muuttua ajan kuluessa!

 Voit aina myös ostaa lahjakortin, tai kirjoittaa itse kortin, jossa lupaat hommata ystävällesi halutunlaisen lahjan hänen toiveidensa pohjalta.

Ongelmat ladattavien välineiden ja laturien kanssa, ja ohjeita ongelmien selvittämiseen ja välttämiseen:

 Huolehdi, että laturi säilytetään puhtaassa ja kuivassa paikassa. Kannattaa hankkia suojapussi laturille. Käytä vain laitteiden mukana tullutta, tai nimenomaisesti niille tarkoitettua laturia. Väärät, ja erityisesti väärän tehoiset laturit voivat särkeä laitteen peruuttamattomasti. Eri maiden sähkövirrassa on eroja, esim. yhdysvaltalaiset ja japanilaiset laturit harvoin toimivat suomalaisen sähkönjakelun piirissä.

Älä taivuta johtoja turhaan tai liikaa. Älä katko johtoja, äläkä anna lemmikkiesi, lastesi, tai sukulaistesi pureskella johtoja. Jos johto on katki, älä käytä laturia, jollei johtoa voi vaihtaa. Jos laturissa tai sähköpisteessäsi on näkyviä ongelmia, kuten irtonaisia osia, teippikorjauksia, outoja liitoksia tai jotain vastaavaa, käytä ammattilaisapua (kuten sähkömiestä).

Ennen ensimmäistä käyttöä, lataa väline kunnolla, useinmiten suosittelisin 12-24 tunnin latausta, jotta laitten akku latautuu kunnolla. Tämä vaikuttaa myös akun tehoon ja kestoon tulevaisuudessa. Älä pidä laitetta turhaan latauksessa pitkiä aikoja.

Väline ei lataudu

Tarkista, että laturi on kiinnitetty ohjeiden mukaan. Tarkista, että laitteesi on kiinnitetty laturiin kunnolla.Tarkista, ettei laturin pesässä (kolo laitteessa, johon laturin johto laitetaan) ole roskia tai mitään sinne kuulumatonta ainesta. Joitain laitteita täytyy ladata useita tunteja, ennekuin ne voi käynnistää. Jos epäilet, että vika on laturissa, ota yhteyttä laitteen myyjään – saattaa olla, että varalatureita on helposti saatavilla.