BDSM

BDSM on laaja yleiskäsite, jonka alle mahtuu monen moista seksuaalista puuhastelua!

Termi on yhdistelä useista alaan liittyvistä englantilaisista sanoista ja niiden lyhenteistä, mm. Bondage (BD), Bondage & Discipline (B&D), Domination & Submission (D&S, DS, D/S) ja Sadim & Masochism (Sadomasochism, S/M, SM).


BDSM:llä tarkoitetaan siis eriasteisia alistamista ja alistumista sisältäviä seksileikkejä ja roolipelejä. Yllättävän monet, rohkeaisimmeko väittää että useimmat, ihmiset nauttivat joskus kevyistä BDSM -henkisistä leikeistä. Toiset haluavat viedä fantasiansa pidemmälle. Bondage viittaa sitomisleikkeihin. Usein tämäntyyppisten seksilelujen yhteydessä törmää myös termiin Kinky, jota käytetään useista hieman tavallista ”tuhmemmista” seksileikeistä ja fantasioista.

Termien välinen tarkka rajanveto ei ole tarpeellista, ja termejä käytetään usein ristiin. Sadomaso-, kinky- ja bondageleikit ovat viime vuosina tulleet entistä hyväksytymmiksi ja suositummiksi. Suomalainen alan harrastajien Bizarre Club vietti äskettäin kymmenvuotisjuhliaan ja entinen alakulttuuri on yhä enemmän valtavirtaa.

Nykyisin on saatavissa suuri määrä välineitä ja leluja jotka on suunniteltu erityisesti BDSM -henkisiin seksileikkeihin. Tarjolla on niin aloittelijoille ja satunnaisille kokeilijoille kuin alan konkareillekin sopivia välineitä. Muista keskustella avoimesti partnerisi kanssa, jotta leikit sujuvat hyvässä hengessä. Lisäksi on hyvä muistaa sopia ns. turvasana, jonka avulla leikki voidaan keskeyttää koska vaan jomman kumman niin tahtoessa. Kannattaa myös rauhassa tutustua välineisiin ja niiden ominaisuuksiin ennen käyttöön, ettei vahinkoja käy. Esimerkiksi ruoskien koko, materiaali ja käyttötapa vaikuttavat huomattavasti siihen kuinka paljon ruoskalla läimäyttely sattuu.

BDSM -välineet ovat usein oikeaa tai tekonahkaa, lateksia, kumia, tai metallia. Kaikilla näillä materiaaleilla on hieman erilaiset ominaisuudet ja hoito-ohjeet, joihin kannattaa tutustua, jos haluaa, että välineet pysyvät hyvässä kunnossa. Erityisesti lateksi ja nahka kaipaavat säännöllistä huoltoa. Aivan normaalit nahalle tarkoitetut rasvat ja öljyt soveltuvat myös nahkaisten seksilelujen huoltamiseen. Lateksille on saatavissa erityisiä voiteita, joilla lateksin haperoituminen voidaan estää, tai ainakin huomattavasti hidastaa.

Suurin osa metallia sisältävistä BDSM -välineistä on nikkelivapaita, mutta jos sinulla on erityisen kova nikkeliallergia, kannattaa valmistussmateriaali tarkistaa myyjältä.