Klitoriksen kiihotus

Klitoris on naisen herkin alue, ja saavuttaakseen orgasmin suurin osa naisita kaipaa klitoriksen kiihotusta.Klitoriksen hyväilyyn on kehitelty runsaasti erilaisia seksileluja, joista käytetään usein yleisnimitystä hieromalaite.

Hieromalaitteilla tarkoitetaan seksileluja, joita käytetään intiimialuiden hyväilyyn, mutta jotka eivät ole hieromasauvoja. Hieromavälineitä on monenlaisia ja monen muotoisia. Useimmissa hieromalaitteissa on moottori joka saa ne värisemään.

Hieromalaitteet voidaan jakaa kolmeen alaryhmään:

Pienet vibraattorit ja klitoriskiihottimet ovat monen muotoisia pieniä seksileluja joissa on värinämoottori. Klitoriskiihottimet ovat erityisesti klitoriksen ja sen lähialueiden hyväilyyn tarkoitettua leluja.

Hierojat ovat usein hieman kookkaampia seksileluja. Niissä on varsi jonka päässä on tehokas vibraattori. Vibraattori on tarkoitettu klitoriksen ja vaginan ulkoiseen hyväilyyn. Monia hierojia voi käyttää myös perinteiseen hierontaan.

Perhoset ovat vibraattoreita, jotka kiinnitetään lanteille tai alushousuihin, ja jotka hierovat klitorista ja ympäröivää aluetta.

Pienet vibraattorit ja klitoriskiihottimet

Pienet vibraattorit ovat seksileluja, joissa on värisevä moottori, joka saa ne värisemään. Pieni vibraattori voi olla minkä muotoinen tahansa – yleisiä ovat esimerkiksi pienet bullet- eli luotivibratattorit ,erilaiset pyöreät ja soikeat vibraattorit ja kiihotinkuulat sekä mielikuvituksellisesti vaikkapa kylpyankan muotoiseksi muotoillut vibraattorit.

Klitoriskiihottimilla tarkoitetaan pieniä vibraattoreita, jotka on muotoiltu siten, että erityisesti klitoriksen ja sen lähialueiden hyväily on niillä erityisen helppoa.

Nykyään on saatavilla myös erittäin pieniä vibraattoreita. Niiden hyviä puolia on mm. että ne on haluttaessa helppo piilottaa vaikka meikkilaukkuun ja kuljettaa mukana sekä niiden näppäryys ja tyylikkyys. Erityisesti liukuvoiteella liukastettuna todella pienten vibraattoreiden käsittely voi kuitenkin olla hieman hankalaa, ja niissä joudutaan käyttämään erittäin pieniä paristoja, jotka voivat olla kalliimpia ja vaikeammin saatavilla kuin perinteiset paristot.

 Hierojat

Hierojat ovat usein hieman kookkaampia seksileluja, joissa on varsi jonka päässä on tehokas vibraattori. Vibraattori-osa on tarkoitettu klitoriksen ja vaginan ulkoiseen hyväilyyn. Pitkän varren ansiosta hierojia on helppo käsitellä. Usein hierojien kärki on enemmän tai vähemmän taipuisan varren päässä, jolloin hieronnan intensiteetin sääteleminen käy kätevästi.

Hierojia suositellaan erityisesti naisille, jotka kaipaavat erityisen tehokasta värinää, ja naisille joilla on vaikeuksia orgasmin saannissa. Monet seksuaaliterapeutit suosittelevat hierojien käyttöä. Osa hierojista toimii verkkovirralla, ja varsinkin nämä hierojat ovat erittäin tehokkaita – jotkut hierojat saavuttavat jopa 8000 kierrosta minuutissa, mikä on seksilelulta jo melkoisen kunnioitettava saavutus.

Hierojat kannattaa puhdistaa kuten muutkin seksilelut.Hierojien kärkiosassa on toisinaan puhdistusta helpottava irroitettava “huppu”. Verkkovirralla toimivia hierojia ei tietenkään kannata upottaa veteen missään tilanteessa, varsinkaan niiden ollessa kytkettynä seinään.

 Monia hierojia voi käyttää myös perinteiseen hierontaan – ja siihen käyttöön niitä aiemmin mainostettiin esim. naistenlehdissä ja postimyyntikataloogeissa. Nykyään harva jaksaa enää peitellä hierojan todellista tarkoitusta – ja miksi pitäisikään!

Perhoset

Perhoset ovat vibraattoreita, jotka kiinnitetään lanteille tai alushousuihin, ja jotka hierovat klitorista ja ympäröivää aluetta. Joissain perhosissa on myös pienehkö sauvaosa. Monia perhosia voi käyttää myös yhdynnän aikana – kiehtova vaihtoehto olisi myös käyttää perhosta jossain yllättävässä tilanteessa tai paikassa. Vain mielikuvitus ja häveliäisyys ovat rajoina!

Perhosen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota perhosen kokoon ja sijoitteluun – haluatko kohdistaa hieronnan tiettyyn paikkaan, vai haluatko värinän tuntuvan laajemmalla alueella. Perhosen koko vaikuttaa myös siihen, kuinka helppoa niitä on käyttää yhdynnan aikana. Erityisen suuret perhoset voivat tulla hieman “tielle”.

 Myös perhosten vibraattorien tehoissa ja säädettävyyden asteessa on eroja. Jos et ole varma kuinka tehokkaan perhosen haluat, kannataa valita sellainen, jossa värinän voimakkuus on säädettävissä. Toki myös käyntiäänellä on merkitystä, erityisesti jos harkitset perhosen käyttöä makuuhuoneen ulkopuolella!

 Useimmissa perhosissa on säädettävät, elastiset kiinnitysnauhat, joten ne sopivat monen kokoisille käyttäjille. Nauhojen pituuden voi aina tarkistaa myyjältä!